Slovenska ekipa mladih čebelarjev se je vrnila iz Francije z izjemnim uspehom, in sicer so dosegli 1. in 3. mesto na mednarodne tekmovanju v Franciji.

Mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev (2.-6. julij 2018, Nerac) se je udeležilo rekordnih 84 tekmovalcev iz kar 28 držav (Albanija, Avstrija, Belorusija, Češka, Danska, Estonija, Anglija, Finska, Francija, Gruzija, Nemčija, Indija, Irska, Izrael, Italija, Kazahstan, Libanon, Litva, Malta, Nizozemska, Poljska, Romunija, Rusija, Škotska, Slovaška, Ukrajina in Zimbabve).

Ekipa iz OŠ Selnica ob Dravi v sestavi Luka Kričej, Mitja Kositer in Ožbej Očko, pod mentorstvom, Blaža Lovriča je pokazala veliko čebelarskega znanja, poleg tega pa tudi izjemnih komunikacijskih, jezikovnih in družabnih spretnosti.

V konkurenci mednarodno mešanih ekip je učenec Mitja Kositer s svojo ekipo osvojil 1. mesto med 13. ekipami. Med posamezniki pa je med 84 tekmovalci Luka Kričej osvojil izjemno 3. mesto. Salutations Slovénie!

Iskrene čestitke!

»VSEM PETIM UDELEŽENCEM MEDNARODNEGA TEKMOVANJA MLADIH ČEBELARJEV V FRANCIJI (tekmovalcem, mentorju in spremljevalcu)  IZREKAM ČESTITKE ZA DOSEŽEN FANTASTIČEN USPEH«.

Ponosen sem na dejstvo, da že 6. mandat  vodim čebelarsko društvo Selnica ob Dravi katerega člani so tudi vsi trije tekmovalci Luka KRIČEJ, Mitja KOSITER in Ožbej OČKO, mentor čebelarskega krožka pri OŠ Selnica ob Dravi Blaž LOVRIČ ter spremljevalec tekmovanja v Franciji  tajnik ČD Tomaž KRIČEJ oče enega od tekmovalcev.

Ko je pred  več kot 10-timi  leti vodenje ČK prevzel prof. Blaž Lovrič se je s sistematičnem delom začel vzpon ČK. Krožkarji pod njegovim mentorstvom že vrsto let dosegajo vrhunske dosežke v vseh kategorijah na tekmovanjih mladih čebelarjev v Sloveniji, tako da ni naključje, da se je prav ČK pri OŠ Selnica ob Dravi že tretje leto zapored kot najboljšemu krožku v Sloveniji uspelo udeležiti mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev (Slovaška, Češka in Francija).

Seveda pa je uspehe potrebno pripisati tudi ravnateljici OŠ Selnica ob Dravi Jožici Ozmec za vso podporo, ki jo je deležen ČK, županu Občine Selnica ob Dravi Juriju Lep-u, ki je omogočil je izgradnjo šolskega čebelnjaka in ne nazadnje tudi Vidi Lešnik, ki s praktičnim delom prenaša  svoje bogato znanje na krožkarje

Janko Šarman, predsednik ČD