Obletnica poroke je vesel dogodek saj z njo zaznamujemo spomine na vse lepe trenutke z nekom. V starejšem časovnem obdobju, so bile obletnice porok zelo popularne, saj so jih naši dedki in babice zelo častili. Velikokrat se je veliko pelo in vriskalo, dali so si duška, praznovali so pa čisto preprosto. Dandanes so po zakonu na novo urejene t. i. jubilejne poroke, torej ponovitev slovesnosti ob jubileju sklenitve zakonske zveze, za katero se morata zakonca prijaviti na izbrani upravni enoti in poravnati takso. Za jubilejne poroke se pojmujejo: zlata poroka (50 let zakonske zveze), biserna poroka (60 let zakonske zveze), diamantna poroka (70 let zakonske zveze) in hrastova poroka (80 let zakonske zveze).

Zaradi posebnega pomena, ki ga ima v življenju zakoncev jubilejna poroka, zaradi posebnega pomena družine in partnerstva ter zaradi utrjevanja pripadnosti lokalni skupnosti, Občina Selnica ob Dravi ob izvedbi jubilejne poroke za svoje občane zagotovi povrnitev stroškov, ki jih imata zakonca na upravni enoti s ponovitvijo slovesnosti (jubilejno poroko).

Občina Selnica ob Dravi povrne stroške na podlagi vloge na posebnem obrazcu in predloženega potrdila o plačilu. Vloga za povrnitev stroškov jubilejne poroke je dostopna na spletni strani občine, pod zavihkom Obrazci in vloge, Ostale vloge.