DIGITALNA PREOBRAZBA

Državljani želijo vedeti, kako politike Evropske unije vplivajo na njihovo vsakdanje življenje in želijo biti vključeni v postopke odločanja. Za boljšo vključenost državljanov v razpravo o prihodnosti EU v Zavodu PIP v okviru projekta Evropa na našem pragu organiziramo serijo razprav z državljani, ki bodo med decembrom in marcem potekale na različnih lokacijah v Podravju (Duplek, Selnica, Lenart, Maribor, Ruše, Ormož, Majšperk, Ptuj, Benedikt, Hoče – Slivnica), možno pa si jih bo ogledati tudi v živo prek spleta.
V petek, 17. decembra ob 18.00 se bomo v občini Selnica ob Dravi (Hram kulture Arnolda Tovornika) pogovarjali o načrtih EU za digitalno preobrazbo družbe.

Digitalna preobrazba gospodarstva in javnega sektorja ter javne uprave sta bistvenega pomena za dolgoročni razvoj in konkurenčnost tako lokalnega okolja, kot tudi Slovenije in EU.
Pred ali po razpravi pa bomo poskrbeli tudi za trening smejalnih mišic s STAND UPom Matjaža Javšnika.

Kako bo digitalizacija spremenila naša življenja, našo družbo in naše gospodarstvo, kakšne so pasti in priložnosti – to so vprašanja, o katerih bomo razpravljali z gostoma:
– Franc Bogovič, evropski poslanec in vodilni promotor koncepta pametnih vasi;
– doc. dr. Emilija Stojmenova Duh, univ. dipl. inž. el., docentka v laboratoriju za telekomunikacijo na Fakulteti za elektroniko UL, koordinatorica mreže ustvarjalnih laboratorijev – FabLab Slovenija in vodja digitalnega inovacijskega središča 4PDIH.

V razpravi bo predstavljeno stanje digitalizacije lokalnega okolja, ukrepi EU za uresničevanje digitalne preobrazbe, slovenski načrt za zagotavljanje digitalnega prehoda ter koncept pametnih vasi.

V komediji Striptiz pa bo Matjaž Javšnik razgalil tako sebe, kot vse nas. Skozi smeh se bomo spoprijeli z dvojino, ljubeznijo do pločevine, ki se blešči iz garaž in nadstreškov, družinskih vezi, športnih uspehov, slovenske šole, graditve kariere, interesnih skupin, javne uprave, pa vse do rak rane naše družbe – politike. Seveda Matjaž tudi tokrat ne bo pozabil na pregovorno slovensko zavist, kar nas dela unikum ne le v evropskem temveč kar v svetovnem merilu.

Zagotovite si brezplačno vstopnico za obisk v živo na:
pip@zavodpip.si
– 070 688 518

Prisostvovanje na dogodku je možno tudi preko SPLETA (online). V kolikor vas zanima online obisk nam sporočite na pip@zavodpip.si – na dan dogodka boste prejeli povezavo na e-poštni naslov.

Okrogla miza in monokomedija se
izvedeta v naključnem vrstnem redu.
Število mest v živo in online je OMEJENO!

Ogled je možen v skladu z zahtevami NIJZ (PCT) – Obvezno izpolnjevanje pogoja PCT, ki velja za starejše od 12 let. Posameznik dokazuje izpolnjevanje pogoja, če se izkaže z veljavnim osebnim dokumentom in veljavnim dokazilom o izpolnjevanju pogoja PCT.
Projekt je sofinanciran s sredstvi Evropske unije.
Lep pozdrav,
Bojan Golčar

Zavod PIP – Pravni in informacijski center Maribor
Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor
T: 02 234 21 49
E: bojan.golcar@zavodpip.si
www.zavodpip.si
www.zanvo.si

Regionalno stičišče nevladnih organizacij Podravja
Europe Direct Podravje
Sociolab
Brezplačna pravna pomoč
Aktivna mariborska mladina