V Selnici ob Dravi se odpira prva izmenjevalnica rabljenih predmetov, z ljubeznijo imenovana Rumplkamra.

V sodobnem svetu postaja vedno bolj moderno, da z uporabo »second hand« ali rabljenih predmetov ustvarite svoj stil. Občina Selnica ob Dravi stopa po poti trajnostnega razvoja in želi s svojim delovanjem pokazati, da spoštuje ljudi in naravo. Zato v sodelovanju z osnovno šolo, vrtcem in društvi vzpostavlja izmenjevalnico rabljenih predmetov – Rumplkamro.

Kako bo delovala Rumplkamra? Stvari, ki jih sami ne potrebujte več (seveda čiste in zakrpane) med delovnim časom prinesete na občino Selnica ob Dravi. Tam bodo vaše stvari prevzeli, v zameno pa boste za protivrednost dobili ustrezno število selniških Japk, žetonov, za katere boste lahko »nakupovali« v naši Rumplkamri. Z njimi boste lahko v  soboto, 16. 9. 2023, med 16:00 in 18:00 uri v Hramu kulture »kupovali« izdelke, ki jih bodo v zamenjavo ponudili drugi. Če vam to ne uspe, jih enostavno prinesite s seboj in zamenjajte.

Z načinom izmenjave stvari ustvarjamo manj odpadkov, ne trošimo novih surovin za izdelavo novih in novih izdelkov, prihranimo tudi denar. S sodelovanjem v takšni izmenjavi izdelkov prispevamo svoj delež k ohranjanju narave in vzdržnem razvoju družbe kot celote.

Vabimo vas, da pobrskate po svojih omarah, date svojim oblačilom in obutvi možnost, da razveseli druge, hkrati pa morda najdete kaj tudi zase.

In NE, ne gre samo za dobrodelnost, gre enostavno za to, da nas skrbi pretirano potrošništvo in nenehno kupovanje novih stvari, čeprav se nam doma kopičijo uporabni predmeti, kot so obleke, knjige, posoda, kozarci, torbe in še veliko več.

Vabimo vas, da v okviru Dobrodelnega koncerta, na katerem bo organiziran tudi pester otroški bazar vrtca Selnica ob Dravi ter licitacija slik KD Pavza, obiščete tudi Rumplkamro. Naša Rumplkamra bo prvič odprla vrata v soboto. 16. 9. 2023, med 16:00 in 18:00 v Hramu kulture Arnolda Tovornika.

Če boste oddali svoje odvečne stvari, boste lahko porabili Japke, v nasprotnem primeru jih boste lahko tudi kupili. Ves prihodek bo šel dobrodelne namene.

Skupaj začnimo nekaj novega. Ne v smeti, v uporabo!

Vabimo vas, da aktivno sodelujete v kreaciji prihodnosti, ki bo dobra do nas in do mame Narave.

Več informacij: Barbara Pribožič Leka, mob: 041758517, e-mail: barbara.pribozic@selnica.si

Skip to content