Povezava do spletne strani PODARI DIH

Spoštovane občanke, spoštovani občani,
v letu 2024 naš stari vrtec praznuje 50-letnico obstoja. Čeprav je dočakal abrahama, že več kot 15 let ne zadovoljuje potreb otrok in ne dosega standardov vzgoje naših najmlajših. Veseli smo, da imamo v vrtcu že skoraj 200 otrok.

Prav zato smo pričeli in skoraj že končujemo gradnjo novega vrtca. Celoten postopek ni bil lahek, saj smo morali najprej nakupiti vsa zemljišča, nato pripraviti dokumentacijo in seveda izbrati izvajalce. Tudi finančne razmere niso ugodne. A menimo, da je gradnja vredna vsega truda, saj občina ne more delovati ali obstajati brez otrok in brez mladih družin. Stroški gradnje vrtca so visoki, ker bomo imeli vrtec z najvišjimi prostorskimi standardi, kar bo omogočalo vrhunsko delo, ki ga vzgojiteljice že uvajajo, v polni meri pa bo lahko zaživelo v novih prostorih. Vrtec bo lesen,
način njegove gradnje je naravi in ljudem prijazen, zato bo bivanje otrok v takšnih prostorih zelo zdravo in prijetno ter jim bo omogočalo dober razvoj. Zaključek del, v kolikor bodo vremenske razmere omogočale normalen potek, pričakujemo v juniju 2024. Uredili bomo tudi okolico.

Ker so tudi našo občino poleti prizadela neurja in zahtevala visoka finančna vlaganja predvsem v popravilo cest, nam primanjkuje denarja za opremo vrtca. Pri tem iščemo vse možne vire in prosimo za pomoč. Zato nagovarjamo in prosimo tudi vas, dragi občani in občanke.

Šola, vrtec in naša društva so že in še bodo organizirala različne dobrodelne aktivnosti. Z njimi smo nekaj denarja že zbrali. Zelo bomo veseli in hvaležni, če se nam boste pri zbiranju sredstev lahko pridružili. Sredstva bomo zbirali še celo leto 2024. V kolikor bi lahko oziroma bi želeli sodelovati, so spodaj vsi podatki za nakazilo doniranih sredstev. Vsak donator bo zapisan v knjigo donatorjev, ki bo krasila vrtec vsa prihodnja leta in prihajajoče generacije otrok ter staršev spominjala predvsem na dobrodelnost ljudi in razumevanje pomena mladih generacij za napredek
skupnosti.

Iskrena hvala za vaše razumevanje in podporo.
Županja Vlasta Krmelj z občinsko upravo

 

UPN nalog za ročno izpolnjevanje

Skip to content