Spoštovani,
UKC Maribor je z 31.3.2021 pričel s cepljenjem onkoloških in ostalih kroničnih bolnikov v okviru onkološkega oddelka, ki je tudi uradno postal cepilna točka. Cilji cepljenja je preprečiti širjenje novega korona virusa in zmanjšati možne zdravstvene posledice okužbe s COVID-19.

Do cepljenja proti COVID-19 v UKC Maribor so upravičeni tisti kronični bolniki, ki še niso bili cepljeni z nobenim odmerkom cepiva proti COVID-19 ter se zdravijo ali so bili zdravljeni v UKC Maribor.

Upravičene kategorije bolnikov:

  • onkološki bolniki
  • nevrološki bolniki
  • dermatološki bolniki
  • gastroenterološki bolniki
  • revmatološki bolniki
  • hematološki bolniki in
  • dializni bolniki

Za cepljenje proti COVID-19 se lahko zainteresirani kronični bolniki prijavijo preko svojega lečečega zdravnika specialista.

Cepljenje proti COVID-19 sicer poteka tudi na Onkološkem inštitutu v Ljubljana, toda le za onkološke bolnike, ki se zdravijo ali so se zdravili na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Onkološki inštitut cepljenje svojih onkoloških bolnikov izvaja skladno z nacionalno strategijo cepljenja proti COVID-19 po naslednjem vrstnem redu prednostnih skupin:

  1. a) onkološki bolniki po starosti:

– stari 80 let in več

– stari 75 let in več

  1. b) onkološki bolniki, stari 70 let in več, TER posebej ranljivi kronični bolniki* ne glede na starost

*Posebej ranljivi kronični bolniki (tik pred terapijo ali na določeni terapiji):

bolniki z določenimi rakavimi obolenji:

–    bolniki, ki so trenutno na kemoterapiji

–    bolniki s pljučnim rakom na radikalni radioterapiji

–    bolniki z rakom krvotvornih organov ne glede na fazo zdravljenja

–    bolniki z rakom na imunoterapiji ali prejemniki zdravljenj s protitelesi

–    bolniki z rakom, ki prejemajo zdravljenje, ki vpliva na imunski sistem, kot so inhibitorji proteinske kinaze ali PARP inhibitorji

–    bolniki po PKMC v zadnjih 6 mesecih ali če še prejemajo imunosupresivna zdravila.

Zainteresirani bolniki, ki izpolnjujejo zgoraj navedene kriterije, lahko za prijavo pokličejo na telefonski številki 040 378 522 ali 040 378 518 med delavniki od 8.00 do 15. 00 ali prijavo pošljejo prek e-naslova cepljenje.bolnikov@onko-i.si. Cepljenje poteka ob petkih, v prostorih ambulantne kemoterapije, pritličje stavbe C. Prijavljene bolnike o terminu cepljenja obveščajo prek SMS sporočila.

Skip to content